Tuasenniin jottain jonniijoutavaa löpinää!


  Sunnuntain kunniaksi ihmettelen, että mitä ihmettä, valkoinen maa...Soon takatalven tapanen tännekkin päin suomea eksyny. Mutta kuten anopi aina sanoo, kesää turha on odotella, ennenkuin pälvet kolmasti peittyy lumella! Nyt taitaa olla toinen kerta, eli vielä kerran ja sitten kesä saa tulla!

Mikäpäs se sitten on mukavampaa kuin väsätä kakkuja, koha kelit paranee, ni ei paljoa enää malta sisällä olla, kun ulkonakin on vaikka mitä ihanaa tekemistä!


 Nyt kakut onkin olleet aika vauvavoittoisia! Ja Vaaleanpunaisia :) Tytöille ristiäiskakkuja! Tossukakun (yläpuolella) välissä on kerma/rahkaseosta sekä murskattuja suomalaisia marjoja sekä
Vaniljakreemijauhetta. Kuorrutuksena kermaa johon vähä sotkettu tuorejuustoa. Ja sokerimassat ite värjättyjä.


Tässä yläpuolella kakussa sisällä on kerma/rahkaseosta, johon sekotin sulatettua valkoista suklaata, rouhuttia tummaa suklaata sekä pakastettuja omia vadelmia. toiveenahan oli suklainen kakku. Itse en pahemmin tämän tätettä maistellut, koska suklaa on mulla aika ehoton inhokki! Myönnän, outoa, perin outoa! Kuorrutuksena on sokerimassaa ja samote koristeissa. 
Vaikka vihaankin suklaata, tein työni päättymisen "kunniaksi" suklaa/kinuskikakkua.Noh, tästä kakusta piti tulla kinuski kakku, mutta huomasin edellisenä iltana, että olin sen verta huolella teheny täytettä, ettkä kermat oli aika finaalissa, joten kinuskia ei sitten tehty. Jääkaapista löyty turkkilaista jugurttia joten pitihän se kokeilla, että miten se käyttäytyy :D Jugurttia kattilaan ja suklaat sekaan ja hyvä tuli! Täytteenä on sit sitä kinuskia :) Tein kinuskin niin, että hurautin kattilaan   11/2dl kuohukermaa ja 11/2dl fariinisokeria ja kiehautun koko komeuden. Tätä ei keitellä sitä 20 minuuttia kuten normi kinuskia.Eli kiehautin ja sit vaan päiväks komeus jääkaappiin. Illalla vaahdotin tän kinuskikastikkeen ja lisäsin vaahdotettua kermaa ja pohjan päälle sit makua antamaan omatekosta mansikkahilloa! Ja kakun päälle ite tekemä pionin kukka! Kakku meni kun kuumille kiville!
Ainii, jos jotakuta kiinnostaa ihan vietävästi nää mun räpellykset, ohessa linkki facebookki sivuille ;P 
Tanjan Väkerrykset

       

Kuten jo tuossa aiemmin mainitsin, työni päihdetyöntekijänä kolmannella sektorilla päätty. Opsielujen aikana siellä aloittelin kolme vuotta sitten
ja nyt se taival on tätä erää ohi. Koskaan ei tosin tiedä, josko sinne palaisi jossakin maaliman vaiheessa. Nyt lomaillaan, otetaan kesästä kaikki irti ja syksyllä kohti uusia haasteita ja tuulia!

Elämä on lyhyt
on vielä monta asiaa miettimättä,
kirjaa lukematta,
sävellystä kuulematta.
Monta maata käymättä,
kieltä oppimatta,
rataosuutta ajamatta,
ihmisiä tutustumatta,
tapaa omaksumatta,
virhettä tekemättä.
Yritän niin paljon kuin ehdin,
ne jotka tulevat jälkeeni
jatkavat tästä.

Kiitos!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täällä taas!

Crohnia, askartelua, syksyä ja muuta jonnii joutavaa :)