Kakku ynnä kortti päivitystä

 Soon kesä komeimmillaan ja helteet hellineet kuukauden päivät! Mutta on tänä kesänä jopa muutaman kortin saanut aikaseksi ja pari kakkuakin! Heinäkuun olen pyhittänyt lepokuukaudeksi ja en ole kortteillut, mutta yhden kakun tein pienelle sankarille viime viikonloppuna! Oikean mansikka kakun ja kyllä oli minunkin mielestäni oikein makoisa ja maistuva!

Eka kortti on ystäväni tilaama! Hänen ystävän tytär pääsi ripille ja aiheeseen sopiva kortti piti väsätä. Toiveena oli, että mahollisiman vähän ylimääräistä härpäkettä, ei mitään imelää siirappia ja vähän "vakavampi" ei mitään nallekissasiili leimoja! Ja tein sitten kauan laatikkossa olleella enkeli leimasimella, pikkasen väriä, vähän bling blingiä ja se on siinä!
Samainen ystävä tilasi ystävilleen hääkortin! Tarkkasilmäiset varmaan huomasi, että samantapainen kortti on jo aiemmin tilattu ;) ja totta, samantapainen kortti on lähtenyt aiemmin toiselle ystävälle, tosin siinä oli lahjakorttitaskut, tähän kyseiseen korttiin sitä ei tarvittu! Tässä kortti ulkoakäsin..

....sama kortti sitten sisältä...jätin noi reunat vaaleaksi, että saivat sitten kortin antajat kirjoitella mieleen juohtuvat lorut ja lirut, mutta jos ei runosuoni sykikkään, niin reunat on silti kauniin näköiset! tuon pojan hiukset ei oo punaset :D vähän värit vääristyneet kuvaajalla :P


Sitten vähän kakkua tähän väliin, johan tässä jo nälkä koettelee :D Ystävä tilasi pikku-ihmiselle gluteenittoman ja maidottoman kakun. Toiveena sankarilla oli autorata kakku..noh ilmeni, että sankari täyttää 6-vuotta, joten oli helppoa sitten toteuttaa kakku...kakku on tarkoituksella epätasainen ja laskee sakaraa kohden :D kakun pohjassa käytin sunnuntain gluteenittonta jauhoseosta joka on kyllä ollut käytössä omassakin leivonnassa ja on muuten mahottoman hyvä! Kuha ei ois niin turkasen kallista! 1kg maksaa vajaa vitosen...
Täytteenä oli maidotonta kermaa, johon murskasin masikoita ja sipaisu kerman ja kakun välissä mansikka/raparperihilloketta. Kuorrutukset sokerimassaa, "hiekka" gluteenittomia keksejä. Heinätupsut tuorejuustoa, jossa vähän vaniljakreemijauhetta sekä pastaväriä! Sankari oli mielissään kun kakun syönnin jälkeen sai autot leikkiin mukaan!

Ja taas kortteja....ihan muuten vaan kokeilukortti...noita miesten kortteja tulee tehtyä vain jos joku kyselee, ois hyvä olla pari jemmassa, kun ei tiedä, milloin niitä tarttee! Musta nauha on on muuten Pienestä hattutehtaasta josta löytyy hattujen lisäksi kivoja askartelujuttuja ;) kannattaa googlettaa!


Tuttavan 50-vuotiskortti..toiveena kortin päällä tuo sohvalla istuva mies.....


...ja sisällä oluthana. Muuten vapaat kädet. Ja kas kummaa...taas tuota puu/lankku kuosista paperia :D se on nyt ollu jotenkin puhutteleva ja sitä on tullut käytettyä yhessä jos toisessakin kortissa! Tässäkin reunat jätetty koristelematta ja vaaleiksi, että mahtuu onnentoivotukset ja allekirjoitukset mukaan!


Tuttavani kyseli, onnistuisiko vauvakutsuille jonkun aiheinen kakku...noh, minä tein sitten vauvamaha kakun :D sokerimassan värjäsin itte rosa-pastavärillä, että sain marmorikuviota aikaseksi ja väin mieleiseksi...täytteenä marjamoussea joka on ollut monen suosikki ja haluttu täyte!
 Ja tietenkin pientä suolaista purtavaa myös.
Keväämmällä sitten tein ylioppioppilasjuhliin voileipäkakkua ja täytekakkuja. Kakkujen piti olla maidottomia! Voileipäkakuissa se ei tuota ongelmaa saati päänvaivaa, koska harvoin majoneesi sisältää maitoa. Maidottomat tuorejuustot ei mielestäni oikein maistu hyvälle, niin jätin ne suosiolla pois ja lisäilin makuja muuten. Majoneesi on lähinnä tässä kakussa tayteaineiden sitojana, en tykkää sitä löträtä litrakaupalla. Ja keväällä kasvoi kasvimaalla kivasti jo ruohosipulia ja muita tykötarpeita ni kakku sai kivasti makua!
Ja tietenkin suomalaiseen kahvipöytään kuuluu täytekakku! Siitä ei pääse yli, eikä ympäri!Tässää nämä kesän tuotokset on. Uskosin, että koha tässä ruvetaan olemaan syksyn puolella, ilmat viilenee ja illat pimenee, innostuu taas kortteilusta, kakuista, käsitöistä ja askartelusta! Kenties näemme taas näissä merkeissä myöhemmin ;)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Oriflamen 50 vuotis juhlat Tampereella

Täällä taas!

Miniloma Huhmariseen!