Melkein pelottaa!

No vähemmästäkin! Ai kuis ni? No parin päivän päästä ollaan sairaalassa jossa joku toivottavasti pätevä kirurgi leikkelee pari ahtaumaa pois!
Kävin kyllänkirurgin puheilla pari viikkoa sitten. Joka oli mieleenpainuva tapaaminen vähään aikaan!  Käynti kesti varmaan 10 minuuttia jona aikana ei montaa lausetta vaihdettu. * minä tehdä sinulle kolme reikää, otta suoli ulos, leikata nips naps, laitta suoli takasin. Onneksi sinä olla laiha. Kysyttävää?!
Ööö..ei...kiitos, hei!
Nyt sitten viikkon sitten tuli aika ja tässä on jännitetty urakalla ja voin kertoa et maanantaihin mennessä on kehitetty jo vuosisadan paniikki! Huomen illalla pistän itte jo verenhyytymistekijöihin vaikuttavat aineet, maanantaina klo 8 sairaalaan, klo 12 leikkaus, klo 17 vimostaan kotiutus osastolle ja siitä alkas kävelyharjoitukset jota pitäs olla vähintään 2h.
Tiistaina katetri ja kipupumppu poies ja vähintään 8h liikettä ja ylhäällä oloa/kävelyä tms ja kotiin vimostaan keskiviikkona! Siinä ei kauaa nokka tuhise! Suattaa olla, että potkasevat miut jo aiemmin pois kun niillä palaa käpy miun kanssa 😀

Lekurin kans juteltiin myös ravitsemuksesta ja siitä et missä tolalla se on. Veriarvojen mukaan se on aivan loistava, ihanteelliset jopa! Itte arvelin, että ollaan aliravitsemuksen rajoilla koska ei oo pystynyt syömään mitenkään terveelliesti tuon mahan takia. Lekurivaan totesi, että mitä ikinä syötkin, jatka samaan malliin!

Rupesin miettiin että mitä mie sitte oon syönyt?! Jäniksen papanat ei enää voi vaikuttaa, onhan niiden syömisestä jo 38 v...kahvi ei voi olla terveellistä....kynnetkin on jo syöty...Meni hetki ennenkun hokasin, Oriflamen wellness shaket menneet viime syyskuusta saakka! Aloitin silloin painonhallinta ryhmän pitämisen ja aloitin myös sheikkien käytön! Jos meinaa ryhmää pitää ja puhua tuotteistaan ni kyllä niitä pitää itekkin käyttää! Ois tosi luotettavaa kun käyttäs jotai poppaukon mömmöjä ja koettas naama perus lukemilla myydä muuta!!
Ikinä en oo laihduttanut ja nytkään ei ollut moinen tarkoitus. Oma ajatus oli antaa vertaistukea jossa porukalla tuetaan toisiamme, oli kyse saada aamupala lisättyä ateriarytmiin,  saada ruokalitottumuksia muutettua ja toki osalla oli se painon hallinta ajatuksena.
Itte opettelin juomaan yhden sheikin aamulla sen iänikuisen kahvipannun kittaamisen lisäksi...muutama päivä meni ko elimistö jo älys pyytää että nyt sitä aamupöperöä tänne ja heti!!
Kiireisinä päivinä otin useamman shaken jos en olevinaan ennättänyt syödä oikeaa ruokaa! Siinä oli uus opettelu koska olin se varmaan tyypillinen tyyppi, et päivällä ei olevinaan ole aikaa syödä ja kotiin töistä tultua söin kaikki tipuista hevoseen ja kaikki siltä välin! Ja sit ilta oltiin taju kankaalla, väsyneenä ko reporanka...mut kas, vähitellen olinkin virtaa täynnä kun ei ollutkaan niitä kamalia verensokerin heittoja suuntaan ja toiseen!
Ja niinä päivinä kun maha on äärettömän kipeä niin sheikit on pelastus! Kun se ei siedä kiinteää ruokaa...otan veteen sekoitetun sheikin ja kun asettuu, hujautan vaikka suklaa shaken sekaan rahkaa ja tulee taas vähä tujakampi.
Yks lemppari on kun laittaa blenderiin suklaa ja vanilja shakea, rahkaa tai turkkilaista jugurttia, jäisiä mustikoita, vähän banaania ja avokadoa....Nam!
Painonpudotuksen hoksasin vasta tällä viikolla kun facessa tuli vastaan tuo 8.9.15 otettu kuva ja heti kyl piti ottaa uus kuva, et itekkin näkee eron....ja onhan sitä!!

 Vasemmalla oleva on otettu 16.2.16 ja oikea tosiaan 8.9.15 jolloin painonpudotus ryhmä starttasi! Täysin samat kuteetkin päällä!
Eli nyt painonpudotus on tapahtunut huomaamatta koska oon keskittynyt omaan hyvinvointiin ja välillä jopa hengissä pysymiseen! Ja tiiäkkö mitä?! Oon myös herkutellut ilman sitä, että koen omantunnon tuskia. Tähänkin on oien kikkakolmonen...nauti, nauti ja nauti! Kuvittele...otat yhden suklaapalan ja imeskelet sen rauhassa ja hitaasti makustelle sen makua  etkä hotkase levyä kerralla jonka jälkeen oksettaa ja pierettää urakalla.


Toinen iso yllätys oli se, että Oriflamen manager Jyväskylän kokouksessa miut palkittiin parhaana wellnessmyyjänä tiiminvetäjä sarjassa!!  Ja tuommonen julkkis oli kans matkassa 😉
Eli pienenä ajatuksena vois ajatella, että mitään ei pie tehä hampaat irvessä, oli kyse laihduttamisesta, myymisestä, töistä tai vaikka siitä parisuhteesta! Toki jos haluaa et kaikki männöö harakoille ni sitte kannattaan olla naama nurinpäin ja vääntää verta ja hikeä oikein urakalla!
Ja koha maha saadaan läjään ni alotellaan taas wellness ryhmät! Ilman tiukkapipoja tahi muita vanteita!Tälläiset pienet onnistumiset ja muistamiset pitää miutkin järissäni tän paskan sairauden kanssa! Näytän crohnille ja muille epäilijöille, että pystyn melkein mihin vain!! Toivottavasti tämä antaa toivoa myös muille, oli se oma taakka mikä tahansa, kuinka suuri tai pieni.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täällä taas!

Crohnia, askartelua, syksyä ja muuta jonnii joutavaa :)