Niin sitä on vaan vaihduttu heinäkuulle, Juhannus
 juhlittu (muistaakseni remontin keskellä) ja nyt jo pessimistisimmät 
sanoo, että kesä on OHI! Ja kilin kellit sanon minä, kesää on niin kauan
 ku ollaan reilusti plussalla eikä tartte vetää päällesä 
pilkkihaalareita ja huovikkaita.
Pitkästä aikaa tuli myös kakkutilauksia joten pääsi verestämään tätäkin jo unhoksissa ollutta taitoa. Tänään kävi kahdeksan jälkeen tyytyväinen ja onnellinen (toivottavasti ainaki) asiakas hakemassa tilauksensa. Rippijuhla viikonloput kiivaimmillaan joten kyllä tekeleille on kysyntää. Ei ollut tosin isot pirskeet kyseessä, 30 hengelle. Täytekakkuja, kuivakakkuja lihapasteijoita, joten on siinäkin näillä helteillä pähkäily, että miten ja missä ja millä aikataululla :)

Tälläinen mansikka vaniljakreemikakku. Ja nythän mansikat on parraimmillaan ja vielä ois ollu parempi jos noi mansikat ois ollu omasta pellosta, mutta meillo viel niin nuorit taimet, viime syksynä istutetut, ettei niistä vielä runsasta satoa saa tänä kesänä. Mutta meillä on valtavat metäsmansikka plantaasit tässä ympärillä, joten ne kyllä haalin kasaan ja pakkaseen. Ne on mansikoiden aatelia....
 Toisesta kuvakulmasta kuvattuna, pitäähän sitä omaa kättensä jälkeä 
sen verta kunnioittaa, että kuvaa sen ja vielä laittaa muittenkin 
ihmeteltäväksi :)
Toisesta kuvakulmasta kuvattuna, pitäähän sitä omaa kättensä jälkeä 
sen verta kunnioittaa, että kuvaa sen ja vielä laittaa muittenkin 
ihmeteltäväksi :)
 tästä leipomis sessioista iski vaan taas se vanha ja tuttu kipinä, 
että näitä onkin todella kivaa tehdä näin harrastepohjalta, en enää 
töihin tälle alalle, ei kiitos, mutta näin kotoa käsin, mikäs näitä on 
tehdessä :)
tästä leipomis sessioista iski vaan taas se vanha ja tuttu kipinä, 
että näitä onkin todella kivaa tehdä näin harrastepohjalta, en enää 
töihin tälle alalle, ei kiitos, mutta näin kotoa käsin, mikäs näitä on 
tehdessä :)
Ohje näille kakuille, jota olen käyttänyt iät ajat eli lasillinen jos toinenkin kaikkea :)
1 1/2 lasillista munia eli tässä tapauksessa 6kpl
Pitkästä aikaa tuli myös kakkutilauksia joten pääsi verestämään tätäkin jo unhoksissa ollutta taitoa. Tänään kävi kahdeksan jälkeen tyytyväinen ja onnellinen (toivottavasti ainaki) asiakas hakemassa tilauksensa. Rippijuhla viikonloput kiivaimmillaan joten kyllä tekeleille on kysyntää. Ei ollut tosin isot pirskeet kyseessä, 30 hengelle. Täytekakkuja, kuivakakkuja lihapasteijoita, joten on siinäkin näillä helteillä pähkäily, että miten ja missä ja millä aikataululla :)
Tälläinen mansikka vaniljakreemikakku. Ja nythän mansikat on parraimmillaan ja vielä ois ollu parempi jos noi mansikat ois ollu omasta pellosta, mutta meillo viel niin nuorit taimet, viime syksynä istutetut, ettei niistä vielä runsasta satoa saa tänä kesänä. Mutta meillä on valtavat metäsmansikka plantaasit tässä ympärillä, joten ne kyllä haalin kasaan ja pakkaseen. Ne on mansikoiden aatelia....
Ohje näille kakuille, jota olen käyttänyt iät ajat eli lasillinen jos toinenkin kaikkea :)
1 1/2 lasillista munia eli tässä tapauksessa 6kpl
Saman verran sokeria sekä jauhoja joista tykkään vähintään puolet käyttää perunajauhoja. Kuivien aineiden sekaam leivinjauhetta 1 1/2 tl leivinjauhetta sekä vaniljasokeria. Jauhot sekitan kevyesti käännellen ja tietenkin jauhot muista (melkein aina) siivilöidä, eipähä ole ainakaa nii montaa jauhopaukkua taikinassa. 
koko komeus voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja uuniin. Itte pidän ensin hetken 200 asteessa ja sitten puotan lämpöä 180 asteeseen ja turha kysyä aikaa :D Kakkupohja on valmis kun se "pakenee" vuan reunoilta ja tikulla kokeiltaessa ei jää raakaa kakkutaikinaa tikkuun. No joo, puolisen tuntia tähän menee :D
Kakut kostutin vaniljasokerilla maustetulla laktoosittomalla maidolla.
Täytteiksi kehittelin taas oman sekotelman. Laktoositonta kuohukermaa, laktoositonta mansikan makuista kuohukermaa, laktoositonta vaniljan makuista rahkaa, vanhan ajan vaniljakastike jauhetta ja sokeria oman maun mukaan. Ja tietenkin mansikoita murskana...Toi vaniljakastike jauhe tekee täytteestä kiinteämmän, kreemimäisen. Ei ollu meitin kaupoissa vailjakreemijauhetta joten korvasin sen noin. Rahka taas tekee kermavaahdosta kiinteämmän eikä valu näillä helteillä läheskään niin helposti ja rahka antaa myös kauniin kiillon kermalle :) 
Koristeena mansikoita sekä omia metsämansikoita, mansikan lehtiä sekä orvokkeja...näillä eväillä syntyy tälläisiä tuotoksia :)
Tarttee varmaan tänä ihanana nettikauppa aikana surffailla parissa 
hyvässä nettikaupassa ja tilata lisää tarvikkeita, jotta pääsee 
toteuttamaan luovuutta oikein kunnolla. Confetti on tullut tutuksi ja sieltä on monet hyvät ostokset tullut tehtyä ja on niitä muitakin, mutta ei nyt enempää piilomainosteta :D
Onhan se tämäkin eräänlaista 
käsityötä, eikö?
Vaikka itestä tuntuu, mikäs hankaluus näissä nyt sitte muka on O.o 
mutta kyllä niissä omat haastensa on, huomaa vasta sitten, jos ja kun se
 virhe tai moka iskee.
Meillä isäntäki halus oman kakun ni pitihän se tehhä...Ennen ei ole 
ollu mikään hanakka syömään kakkuja, mutta oisko päässy kunnon 
tekeleiden makuun ;) ni nyt kelpaa sit mennen tullen :)
Ja tähän kakkuun oli hyvä harjotella erilaisia pursotus vaihtoehtoja 
ja viel oikeassa järjestyksessä :D ensin tein tilaus kakut ilman 
harjottelua ja sitte kotokakkuun saatto vähä kikkailla :D Ja tänne piti 
vähä ottaa niitä kehumiani metsämansikoita :D
Tälläsiä vielä värkättiin puolen yön aikaan...ei paljo aikasemmin 
kerenny/viittiny tehhä ko ilta meni hujeltaessa Evelacen ja Oriflamen 
esittelyiden tiimoilta ja sitte kavereiden kans grillatessa. Mutta 
käytin sitten nitä ystäviä hyödyksi ja leivottiin porukalla :D
Samaiset ystävät oli apurina esittelyiden pidossa, olihan kyseessä 
polttarit..Väki sai siellä juhlameikit, uudet alusasut sekä pari tyttöä 
kampaukset. Päti heidän lähteä Himokselle Iskelmä fertareille...
Lihapasteijat yksinkertaisuudessaa....
Lehtitaikinaa muutama paketti :P
Jauhelihaa, sipulia, mausteita oman maun mukaan, keitettyä riissiä sekä keitettyjä kanamunia. Ja noi koristeena olevat vihreät on omaa kasvatus tuotantoa, basilikaa :) 
Näitä paistelin reilussa 200 asteessa vartin verran, meittin uuni ei oo enää mikää super nopia ni ajat heittelee nopiasta äärihitaaseen...
Että tälläisiä kolttosia tällä kertaa. Kiitos kun olet jaksanut lukea tännekkin asti :) 
Lämmintä heinäkuun alkua sinulle siellä ruudun toisella puolen
 
 
Kommentit
Lähetä kommentti