Crohnia, askartelua, syksyä ja muuta jonnii joutavaa :)

Eilen oli sitten tuomio tiistai taas kerran Crohnin tiimoilta. Varustauduin jo erittäin negatiivisesti ja spektisesti, 
edelliskerrasta oppien. Kun ei ole isoja odotuksia, ei pety pahasti! Ja se kävi toteen! Arvot oli vihdoin ja viimein laskeneet, tulehdusarvotkin jo inhimillisissä lukemissa, maksa että haimakin voivat hyvin joten tässähän melkein voisi luokitella itsensä terveeksi!(vaikka terveen papereita ei ikikuunapäivänä tulekkaan saamaan) Noh, lääkkeitä menee edelleen, kortisonia puretaan hiljalleen poies ja toista lääkettä aletaan purkamaan talven kuluessa, jos iso JOS tauti on helpottanut muutenkin kuin oireiden osalta. Eli tähystystä pukkaa jossain vaiheessa....nyt kuulemma pienemmillä vehkeillä kuin viimeksi, mene ja tiedä, onko sen helpompaa, mutta viime kerta oli jo siedettävyyden rajoilla. Joten tuskin se voi ainakaan pahempaa olla! Ja kyllä mie allekirjoitan sen, että omalla motivaatiolla ja asenteella tässäkin taudissa on merkitystä...jos itte ajattelee pahinta, että ei tästä ikinä näe oireettomia kausia, ei stiä tule tapahtumaankaan. Odotan itse sitä ekaa päivää, kun en muista mahan olemassa oloa, mihinkään ei koske, sitä ei vaan yksinekrtaisesti huomaa! Sitten nostetaan tavoitetta, oireeton viikko, oireeton kuukausi, kenties vuosi, kaksi! Se olisi ihanaa! Mutta näinhän se on, se on otettava vastaan, mikä meille annetaan. Ja voi kuule, monella muulla ihmisellä on asiat paljon huonommin kuin minulla! Joten turha tässä valittaa :)

Sain pari tilauskorttiakin aikaiseksi ja tuttuun tapaan ne on taas täällä tekstin seassa..
Nyt ei pääse askartelemaan joulukortteja kun englannista tuleva askartelutarviketilaus on vielä matkalla! Ja toisekseen miun Big Shotter löi liinat kiinni ja se ei toimi! Joulupukki toi viime vuonna ja nyt se on jo rikki, vai liekkö ollu jo ostaessa. Mistäs näitä tietää ku ei oo aikasemmin moista vempelettä ollut. Noh, kiikutan sen tänään joulupukin pajaan Jyväskylään (sieltä kuulemma pukki oli hommannut kyseisen laitteen) ja siellä saavat kattoa, että mikä masiinaa vaivaa. Onneksi noita kuvioita sun muita löytyi omasta takaa, joten näitten korttien teko ei tyssännyt koneen puutteeseen. Ja hei, ennen tätä minulla ei ollu edes moisia vempeleitä ja hyvin pärjäsin! Mutta kyllä se tuo askartelutarvike taivas on loppumaton! Voi ihme, niin paljon kaikkea kaunista ja niin vähän rahaa :P sama koskee leivontatarvikepuolellakkin, niin paljon kaikkia ihania välineitä, mutta niin rajallinen pohja kukkarossa....Mutta tässkin asiassa hiljaa hyvä tulee...kun ei kaikkea voi saada kerralla, osaa antaa arvoa niille pienille ostoksille mitä saanut aikaiseksi.

Asiasta kukkaruukkuun, aloitin siis taas posliininmaalauskurssin, mutta nyt haluaisin kenties ehkä aloittaa myös vesijumpan....Se olisi lääkärinkin mielestä aika oiva liikuntamuoto minulle. Taudin pahenemisen takia kaikki juoksu, punttisali, kaikki tuolla tavoin rasittava liikunta tekee häijyä, mutta kuitenkin pitäisi liikkua, jo painonhallinnan kannalta, sekä sen rajun osteoporoosiriskin takia! Tarttee varmaan kysellä tarkemmin, olisiko mahdollista osallistua tälläisille liikuntarajotteisten uimajumpille!
 


Kiitos kun jaksoit taas lukea tarinoitani ja Terveisiä juuri sinulle, joka kenties kotopuolessa luet tätä! Olette tärkeitä ja ajatuksissa!

Kommentit

 1. Mulla olikin tää blogi jäänyt unholaan. Kiva juttu, että tauti vähän helpottaa, sitkeesti vaan eteenpäin. Vesijumppa on ihan kivaa joskus vuosia sitten tuli jonkun verran käytyä. Kortit on edelleen hurjan nättejä. Terkkuja sinne ja mukavaa syksyn jatkoa :)

  VastaaPoista
 2. no-minä luen tätä kotopuolessa! Kaunis kortti -aivan upea--ja ikävää että sinulla on kipuja ja vielä masiinakin mennyt rikki--toivottavasti vika löytyy--pitäähän sen nyt enemmän aikaa kestää--
  Parempaa jatkoa sinulle touivottelen

  VastaaPoista
 3. Voimia sulle ja aurinkoisia syksypäiviä! mehän mennään läpi harmaan kivenkin ;)

  VastaaPoista
 4. kiitosta kommenteista :) Aurinkoista syksyä itsekullekkin ympäri suomen niemen!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täällä taas!

Joulukortteja osa I

Helmikuussa...