Kun iso akka oppi syömään!

 
Kesä sunnuntain perinteitä meillä on lettu/vohveli/pannarikestit! Ei ole ihan tietoa, mistä moinen "perinne" meille on muotoutunut, mutta näin on toimittu jo vuosien ajan! Hyvissä ajoin taikina turpoamaan ja sit paistamaan. Ja tietenkin mansikkahilloa ja kermavaahtoa ja tänään oli myös oman maan tuoreita mansikoita. Ainiin, se hillokin oli omista mansikoista. Kermavaahto ei sentään ole omaa tuotantoa :D Innostuin myös kokeilemaan näitä pullaviinereitä. Helppoja mutta isohko töisiä. Ja kyllä näitä saatettiin jokunen syödä. Mun "laihdutus" siis sujuu oikein mallikkaasti :D Mutta kerran viikkoon pitäs ottaakkin tälläinen överi pvä jolloin herkutellaan olan takaa. 

Ei se yksi pvä sun elämässä kaada laihdutusta tai terveellistä elämää. Ne muut päivät siinä ympärillä ratkaisee sen, että miten syöt. Itelle ollut aamupalan syönnin opettelu aika iso asia. Joku varmaan muistaa, että mun aamut lähti käyntiin litralla mustaa kahvia :D No kyllä siinä ainakin suoli heräsi jos ei muu :D Ei vaan pystynyt syömään aamupalaa muutamaan tuntiin ennen heräämistä, se oksetti, yökötti, ellotti ja teki vaikka mitä. Sit muutaman tunnin päästä alkoi se hervoton nälkä! Nyt ollaan syöty aamupuuro varmaan 1.5v ja kyllä se alussa inhotti..mut sinnikkäästi söin ja opettelin. Samalla opettelin ottaa meidän Oriflamen vitamiinit. Oon aina ollut huono ottaan mitään pillereitä ilman ruokaa, joten ajattelin että paree nääkin ottaa jonkun evään kanssa kun koettaa niellä nesteen kera. 
Nyt sit hokasin että meillä ei oo pahemmin sairasteltu. Yleensähän mie kerään kaikki 100km säteellä olevat hyppykupat ja muut mystiset lentsut ja mahataudit alentuneen vastustuskyvyn takia! Mut ei, ei olla sairasteltu, eikä kyllä tuokaan mies joka meillä asuu, ei ainakaan tunnusta, et olis olut kipeänä. 
Verikokeissahan me juostaan alvariinsa ja niistä on saatu hyviä tuloksia, mulla jolla hb on crohnin myöt ollut satasta, hipoo jo 130 joten ei huono naiselle ollenkansa! Joten kyllä näistä on apuja! Selkeesti!! 

Toinen, mitä on opetellut niin syöminen yleensä :D Ajatekaa, iso akka ja e osaa syödä :D
Mut joo, kun en syönyt aamupalaa, söin yhden ison aterian päivään ja sit närpin jääkaapilla illan. Ja ihmettelin, kun ei paino laske, vaikka liikuin ihan kiitettävästi! Syömisen oon "opetellut" vasta tän vuoden puolella, olisko ollut maalis-huhtikuun tietämillä. Eli aamupalan lisäksi välipalat ja lämmin ruoka x2. Alussahan se paino nousi kun elimistö ajatteli, että nyt tuolla nälkämaanlapsella on hetkittäinen hyvä kausi menossa ja ruokaa tulee niin pistetääs se jemmaan tuonne mahamakkaraan! Ja aineenvahdunta oli kuollut jo aikoja sitten. Mut sit se läksi laskemaan :O se paino...ja ennen sit mieliala kun arvelin, että paino vaan nousee, ei tästä mitään tuu..Sinnikkäästi oon vaan jatkanut "syömistä" ja kyllä, paino laskee 200-300g viikko vauhtia. Eihän se päätä huimaa, mutta tää on varmempi tapa pitää se saavutettu paino aisoissa kun ne rajut ihmedieetti systeemit! ja aineenvaihdunta on saatu heräteltyä henkiin ja aatelkaa, koen jo oikeaa nälkää! Ei vielä vuos sitten ollut itsestänäselvyys, mitä nälkä on..Kaikkeen se elimistö näköjään tottuu.

Ja miten sitten ne välipalat? No mie oon tykästynyt noihin sheikkiehin!  Vieläkin meinaa jäädä joku ateria välistä, tai iskee hervoton nälkä jolloin tekee mieli otta joku pulla, suklaa tms. ni nakkaan ennemmin veteen sekoitetun suklaa shaken johon oon hurauttanut kaffea sekaan. Ja sit jaksaa tehdä sen oikean ruoan tai välttää sen hevoskuurimaisen nälän! Ja kun noita kakkutilauksia on nyt satanut kivaan tahtiin niin silloin heräkästi jää syönti väliin kun pitää äkkiä saada tiettyyn kellonaikaan tuotteet tehtyä asiakkaan noudettavaksi! Ja varmaan meillä jokaisella on niitä hetkiä, kun ei ennättäis syödä fiksusti ja tosiaan silloin tällöin se ei maata kaada ;) koha se ei oo kokoaikaista! Viikonloppuna oli muuten ystävän 40 kinkerit ja silloin ei ehkä syöty oppikirjojen mukaan mutta hauskaa oli!! Ja elämän ei pie olla tiukkapipoista puurtamista. Välillä vaan pitää osata ottaa ilo irti elämästä, vaikka mulla kyllä nyt crohn koetti kaikin tavoin olla erimieltä, mutta taisin tälläerää voittaa 100-0 ;) 


 Ettei menis nyt ihan pelkäksi terveellisyydestä puhuikseksi ni vähän herkkuja taas ;) Ystävän tyttären valmistujaisiin toivottiin lusikkaleipiä ja löysin luotto-ohjeeni rinnalle helpon ohjeen. Yleensähän lusikkaleivissä voi/margariini keitellään kattilassa ja niin ees päin. Tässä toisessa ohjeessa fariinisokeri ja voi vaahdotettiin ja listättiin kuivat aineet sekaan ja se oli siinä. Kuvassa noi pilkulliset on näitä helppoja lusikkaleipiä. Annoin tälle ystävälle koemaistelun kummankinlaisia pikkuleipä ja tässä odotellaan tuomiota, että kummat oli hänen mielestään parempia :D
Itte olen edelleen ns perinteisten kannalla, mutta täytekekseinä ei ollenkaan huonoja nää toisetkaan. Näistähän vois väsätä ns herrasväen pikkuleipiä ;) Sokeroituna ei juurkaan eroa huomaa. Maku on näissä helpoissa miedompi, ei niin paahteinen mutta toi fariinisokeri antaa kyllä sellaisen lusikkaleipämaisen maun! Ja uskon, ettei nää meidän kaapissa jää homehtumaan :D





Jostain kumman syystä turkoosi väri kiehtoo todella paljon, joten olin aika ihastunut, kun meille tuli myyntiin nää turkoosit pyyhkeet! Ja tässä jo vähä joulua ajattelin ja sommittelin tollaisen kivan lahjaidean. Jollekkin nuorelle oikein kiva setti, jossa iso ja pieni pyyhe sekä kasvojen kuorinta-aine. Ja kuorinnan tilalle voi vaihtaa lahjan saajan mukainen tuote. Helppoa ja kaunista! Tai miks ei tää uus tuoksu? Ihanan raikas ja kukkainen! Mulla saattaa jokunen tuoksu jo olla mutta aina voi tilata uuden ;)  Pitäähän se tuoksu olla vaatteisiin sopiva, mielialaan sopiva, päivään sopiva, tilaisuuteen sopiva, värikin pitää olla just sopiva :D Kyllähän te tiiätte :D Naisella ei oo ikuna liikaa hajuvesiä eikä Huulipunia! Hmmm....tartteekin taas toi uus kuvasto katella sillä silmällä ;) Jos sieki tahot uuden punan, hajuveden, ripsarin, pyyhkeitä, käsilaukkuja jne ni kipase mun kanssa shoppailemaan!
Helteet kuulemma (taas) kerran peruttu joten tässä on oikein hyvä hetki katella ostoskoriin kaikkea ihanaa ;)

Mukavaa alkavaa viikkoa ja toivotaan, että kesä ei oo vielä kokonaan peruttu!!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Täällä taas!

Joulukortteja osa I

Kun ei vain jaksa!